Om Projektet

Om lägenheterna i Brf Kyrkbacken

Lägenheterna kommer att uppföras I ett attraktivt centralt läge mellan det nya kulturhuset och Vallentuna kyrka, vid Centralvägen och Gärdesvägen. Formspråket är tidsenligt med betongkonstruktion och fasadmaterial i tegel, puts träpanel. Det centrala läget erbjuder både närhet till butiker och restauranger, kommunikationer samt naturområden och golfbanor.

 

Lägenheterna är i storleksklassen 1- 5 rok med externa förråd I källarplanet. I garaget finns möjlighet att hyra bilplats. Alla bostäder har utöver den gemensamma gården minst en egen uteplats eller balkong. Flera av de större lägenheterna 2-3 balkonger.

 

Lägenheterna kännetecknas av naturliga material av hög standard; parkettgolv och kaklade badrum, samt av generösa ljusinsläpp och öppna planlösningar.

Gemensamma utrymmen

Lägenhetsförråd kommer att finnas i källarplanet. Där finns också utrymmen för rullstolar, barnvagnar och cyklar. Den upphöjda gården, som byggs över parkeringsgaraget, utförs som ett stråk som löper genom markplanteringar och småträd, med lekplats och solterrass. Soprum med flera fraktioner förläggs i gatuplanet. Parkeringsgaraget blir placerat under gården.

Om projektet

Vallentuna kommun har genom tävling tilldelat Bällstaudde Bostadsutveckling AB, BUBAB, en markanvisning för cirka 100 lägenheter. Arbetet att tillsammans med kommunen ta fram en ny detaljplan startade under oktober 2016. Detaljplanen vann laga kraft sommaren 2019.

 

Under första kvartalet 2020 ingick Credentia AB en joint venture tillsammans med Landsort Care 4 AB, gällande Bällstaudde Bostadsutveckling AB (BUBAB) och inledde då tillsammans ett samarbete kring projektet Kyrkbacken.

 

Byggstart planeras till våren 2020 och den första inflyttningen beräknas till 2021/2022. Projektet är en viktig del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet.

 

Vallentuna kommun växer snabbt och är en mycket attraktiv plats för boende och företagande. BUBAB´s vinnande förslag blir en västlig entré till stadskärnan med en modern bebyggelse som knyter an till den historiska miljön runt kyrkan och passar Vallentunas småstadskänsla. Det centrala läget har också absolut närhet till tåg- och busskommunikationer.

 

I kommunen bor cirka 32 000 personer. Befolkningen förväntas öka med cirka 20 procent de närmaste tio åren. Vallentuna bidrar aktivt till en växande Storstadsregion. www.vallentuna.se

 

Arkitekt är Anders Berlin, Berlin Arkitekter.

OM BUBAB

Bällstaudde Bostadsutveckling AB, BUBAB, är ett samarbete i bolagsform mellan företagen Credentia AB och Landsort Care 4 AB.

 

  • Credentia AB – Credentia är ett bygg- och fastighetsbolag, verksamma i Roslagen och norra Storstockholm. Koncernen omsätter ca 500 miljoner kronor och har ca 90 anställda medarbetare. Huvudkontoret hittar du i centrala Norrtälje. Sedan 2013 är Credentia även en del av Tagehus – ett familjeföretag i tredje generationen med ca 600 medarbetare i koncernen.

 

  • Landsort Care 4 AB,”LC4”, är ett fastighetsbolag som investerar i bostadsfastigheter, ofta i fastigheter med samhällsaktörer (skola, vård, omsorg) som hyresgäster.

Brf Kyrkbacken Vallentuna

Bostadstyp: Lägenheter i 5 våningar
Antal rum: 1-5
Antal lägenheter:
cirka: 70 st
(varav 33 st i etapp 1)
Storlek: 31-120 kvm
Pris: 1,6 – 5,0 Mkr
Parkeringsgarage

Byggherre

Bällstaudde Bostadsutveckling AB

Ansvarig mäklare

Stefan Petrén
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling AB
Allévägen 8
186 39 Vallentuna
Tel 08-511 70 222
vallentuna@lansfast.se